keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Nyt Korona-tapaus on todettu myös Turun suurimmassa Vanhainkodissa

Oli vain ajan kysymys, milloin saa lukea ensimmisiä ikäviä uutisia johonkin kotikaupunkini vanhuskeskuksessa todetusta Korona-tapauksesta. Tänään 29.04.2020 Yhden maissa iltapäivällä suurin ja johtajava paikallis-sanomalehti Turun Sanomat julkaisi uutisen, jonka mukaan kotilähiöni Runosmäen Vanhuskeskuksessa olisi todettu Korona-tapaus ja altistuneita olisi yli kymmenen.

Runosmäen vanhuskeskus on Turun suurin vanhainkoti, joten en yllättynyt lainkaan, että juuri siellä tavataan ensimmäinen tapaus.

Voi olla, että lisääkin vielä uutisoidaan muualtakin päin Turun vanhus-asumis-palvelu-taloista, mutta asiantuntevasti uutisen mukaan Runosmäen vanhuskeskuksessakin on heti epidemian alusta lähdetty tekemään testejä asukkaille, ja hoitohenkilökunta käyttää hoitaessaan vanhuksia suojavarusteita. Päättäväistä toimintaa!

Toivoisin, että en joutuisi lukemaan epidemiasta, joka kaataa Vanhuskeskusten asukkaita, koska vanhainkoti on tavallisesti ihmisen elämän viimeinen elin/asuin-ympäristö ennen humaania loppua vanhuudessa.

Linkki uutiseen Turun Sanomista:
"Hoitajalla todettu koronatartunta Runosmäen vanhuskeskuksessa – Altistuneita yli kymmenen, mutta ei asukkaita"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti