tiistai 28. huhtikuuta 2020

Kirjeeni Suomen hallitusministereille aamulta 29.04.2020


Tänään aloitin aamuni yön yli hyvin nukuttuani kirjoittamalla kirjeen koskien Korona-kriisin resurssointia ja terveydenhuollon ammattilaisten julkiseen terveydenhuoltoon ideoitavaa "Hoitajapoolia". Lähetin kirjeen Suomen pääministerille (Sanna Marin,SDP), opetusministerille (Li Andersson, Vas.), Valtionvarainministerille (Katri Kulmuni, kesk.), sekä elinkeinoministerille (Mika Lintilä, kesk.).

Aloitin esittelemällä itseni ja taustani kaupallisen koulutukseni, ja taustani tietojenkäsittelyn suhteen ja aktiivisuuteni suhteen sen tilanteen valossa, mikä se on vappuaattoa edeltävänä aamuna 2020 vallitseva, jonka pohjalta otan osaa keskusteluun.

Heitin idean "hoitajapooli":n perustamisesta valtion vallan edustajille argumentoiden asiallisesti mm. hoitajien alipalkkaukseen, ja resurssien turvaamiseen nyt Korona-kriisin keskellä viitaten Ely-keskusten ja Business Finlandin avokätitsesti jakamiin yritystukiin, jotka menivät vaihtelevasti joko yrityksille, jotka tarvitsevat tukea mutta myös yrityksille, jotka eivät tarvitse sitä, jopa sellaisille yrityksille myönnettin tukia uutisoinnin mukaan, joita ei ollut edes Kaupparekisterissä.

Työpaikat ovat tärkeitä säilyttää, koska valta-osa suomalaiista työssäkäyvistä saa tilinsä yksityiseltä PK-sektorin työnantajan kassasta. Minulla on jonkinlainen punavihreä taloussosiologinen näkökulma, mitä tulee tuottavan työn tekemiseen suhteessa Suomen kansantalouden ja BKT:n kehitykseen.
Pistin loppuun referensseiksi aktiivisia blogejani ja kotisivuni, jos eivät ole vielä törmänneet niihin, jos nämä ovat kiinnostuneita luovien avausten, punavihreän vasemmistolaisen turkulaisen tradenomi-rivijäsenen keskustelu-aktivismista ja sitä kautta saisi ideoita pöydälle maallikko-asteella ja mahdollisesti jonkinlaista vastausta ihan konkreettisten päätösten myötä ajan kuluessa.

Uskoni demokratiaan, ja vaikuttamiseen tavallisen kansalaisen näkökulmasta suuriinkin asioihin ei ole mennyt, pitää vain tehdä itsensä ja mielipiteensä tunnetuksi laajasti. Jos puhuu asiaa, ja argumentoi oman kantansa faktoihin pohjaten, tarpeeksi suurelle yleisölle, kun pääsee esittämään niitä, tai oikeille ihmisille, osa siitä joukosta mahdollisesti ottaa onkeensa tai pitää ajatuksesta, jonka esittää ja se näkyy vaaleissa kannatusmittauksissa, jos osallistun vielä johonkin vaaliin.
Avoimuuden periaatteella tässä edetään, kuten totean Linkedin-profiilissanikin kannattavani Afrikkalaista Ubuntu-filosofiaa, mitä tulee avoimuuden periaattelle kauttaaltaan.

Tietoisku Linkin muodossa:
Ubuntu-filosofia Wikipediassa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti