sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Bakteerin lisääntyminen

Olen tänään opiskellut Kemiaa ja Biologiaa aikani kuluksi. Selvitin mm. miten bakteerit lisääntyy, ja nehän lisääntyy suvuttomasti jakautumalla, eli heti tietojenkäsittelijän ja ohjelmoijan aivot alkoi raksuttaa binääripuun osalta.

Jos ei joku ole joskus laskenut 2:n potensseja vähääkään pidemmälle, voitte tarkistaa valmistamastani Java-ohjelmasta ja tulosliuskasta tulokset.

Pohdittavaa aluksi:

Bakteerien jakautumisnopeus (lisääntymisnopeus) on jopa 20 minuuttia, ja olosuhteiden salliessa aina vain alhaisempi tai voi se toki olla pidempikin. Luin MRSA-sairaalabakteerista uutisia netistä, ja esimerkiksi erään lääkärilehden artikkelin mukaan vuodelta 2007 Yhdysvalloissa kuolee enemmän ihmisiä MRSA:hn kuin AIDS:iin. Noin vuosi sitten Turun yliopistollisen keskussairaalan lasten synnytysosastolla havaittiin MRSA:ta, joka voi olla tappava vastasyntyneelle lapselle käsittääkseni.

Eikä MRSA rajoitu enää ainoastaan sairaaloihin, vaan sitä on havaittu Suomessa mm. lihatuotteissakin jopa, mitä selvisi Eviran sivuilta.

Pistin Dropboxiin jakoon Biologia-kansioni, joka sisältää toistaiseksi ainoastaan lähdekoodin, jonka kirjoitin ja tulosliuskan, kun ajoin ohjelman.

Java tarjoaa Math-kirjastossa potenssimetodin valmiina, mutta ajan kuluksi valmistin oman rekursiivisen potenssimetodin, kun havahduin sängyltä liian aikaisin nukahtaneena.

X.akselilla on sukupolvi, Y-akselilla bakteeri-populaatio. Expontentiaalinen kasvu lähtee kiihtyvään liikkeeseen 12:n sukupolven jälkeläisten osalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti