maanantai 4. toukokuuta 2020

Valtion hallinnon rajoitusten purusta

Eilen illalla seurasin Yle:ltä valtion halinnon tiedotustilaisuutta ennen uutisia ja A-studiota koskien Korona-kriisin aikaisia rajoitusten purkua.

On hienoa, että astettain lähdetään avaamaan Suomea, 10 hengen kokoontusrajoitus kasvaa 50:een, joka tietää esimerkiksi kantaubini Hummpubin aukeamista todennäköisesti kesäkuun alussa, koska siellä ei ole ainakaan montaa enempää asiakaspaikkaa.

Liikuntaharrastusmahdollisuudet, palloilusarjoja, ja jopa ravit alkavat poikkeusjärjestelyin esimerkiksi ilman yleisöä kesäkuun alussa, joka sekin on hienoa!

A-Studiossa HUS:n toimitusjohtaja totesi, että on mahdollista, että Korona-tartunnoissa tulee tapahtumaan toinen aalto ja kolmaksin mahdolliseti, joka tietää rajoitusten kiristämistä taas tulevaisuudessa mahdollisesti.

Tilanne on uusi kaikille Suomessa, EU-alueella ja maailmalla, kenelläkään ole mitään kovin pitkäaikaista Dataa saatavilla seurauksista, joita tämä Korna aikaansaa.
On vielä pitkä matka siihen, että eduskunta pääsee vääntämään Koronan jälkeisen kriisin aikaista talouskehitystä kohentuvaan suuntaan, ja siitä tulee iso vääntö, että mistä säästetään. Oma kantani on se, että verotusta kiristämällä pääomatuloveroa, perintöveroa, yritysveroja, jotta heikoimman toimeentulon saavat kansalaiset eivät kärsisi. Mutta tämän valtion varojen käytön keskustelu ei ole nyt ajankohtainen, ensin pitää hoitaa tämä terveyskriisi, jotta Suomi saadaan jotakuinkin "normaaliksi".

Mielenkiintoista on myös se, että oppositiopuolueet kompaavat aika hyvin hallituksen puheita, vaikka tavallisesti mieliiteet ja toraisa mieliidevaihto kaikkea hallituksen puheita vastaan on oppositiolla tottakai perinteisesti vastustava kanta. Nin on ollut aina. Tämä terveyskriisin nujertaminen ja Suomen siitä selviämien näyttäisi olevan kaikkien puolueiden ykkösagenda tällä hetkellä, olisipa näin normaalitilanteessa nk. "tavallisissa" asioissakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti